Belgische Kampioenschappen 2018
Sporthal Blocry, Louvain-La-Neuve
 
 
 
Dubbel: zondag 25 februari
 
's Morgens gingen Mariëlla en Wouter samen aan de slag in de reeks 'Dubbel Gemengd C' en zij hadden blijkbaar geen last van het vroege uur.
Een foutloos parcours en dus Belgisch Kampioen!!
Een beetje later begon de reeks 'Dubbel Heren E' en daarin speelde Michiel samen met Pepijn Surmont van Schulen. Olivier dubbelde met Jan Evens van Lipalet.
Beide duo's waren heel sterk en speelden de finale tegen elkaar. Na vijf spannende sets werden Michiel en Pepijn Belgisch Kampioen en de zilveren medaille was dus voor Olivier en Jan. Een prachtige dag voor onze spelers!
 
 
Veteranen: zondag 18 maart
 
Onze Interclubtrainer Dolphe had zich geplaatst nadat hij Provinciaal Kampioen was geworden. Tot aan de finale verloor hij maar één set en er was dus goeie hoop op een Belgische titel. Toch moest hij in de finale zijn meerdere erkennen in de West-Vlaming Jean-Paul Vansteenkiste. Onze trainer verloor met 3-2 maar is toch mooi vice Belgisch Kampioen.
 
 
Enkel: zondag 13 mei
 
Een dag waar enkele jonge spelers van onze club al lang naar uitkeken!
Bij de Heren C was Matthias heel sterk: hij won zijn eerste drie matchen met 3-2. Daardoor mocht hij naar de halve finale en dus was een medaille al zeker binnen. Pech voor Matthias: hij moest tegen de latere kampioen spelen en die was die dag in topvorm. Een bronzen medaille bij de Heren C: een topresultaat!
Bij de Heren E hadden we twee deelnemers, en allebei maakten ze kans op een medaille.
Michiel moest in de kwartfinale tegen een hele lastige tegenstander spelen, die Michiel niet in zijn spel liet komen. Na een fantastisch seizoen, waarin hij van E2 naar C4 gaat, was het BK over voor Michiel.
Olivier haalde wél de halve finale en won die eenvoudig met 3-0. In de finale ging het gelijk op maar Olivier verloor nipt met 3-2. Eventjes ontgoocheling maar daarna toch superblij met de zilveren medaille.
 
 
Proficiat allemaal!!
 
Je vindt de foto's op onze FLICKR-pagina.